Navigatie

Tegui vervangen door BTicino 12 feb 2019

Nelec importeert sinds 1999 Tegui deurvideo. Duizenden gebouwen hebben een Tegui buitenpost en de bijbehorende tienduizenden appartementen hebben een Tegui videofoon of deurtelefoon.

Vijftien tot twintig jaar
De levensduur van een deurvideo installatie is ongeveer vijftien tot twintig jaar. Dat kan eraan liggen, dat bepaalde onderdelen niet meer worden gemaakt of speciaal besteld moeten worden. Het kan ook zijn dat de installateur niet bekend is met een wat ouder systeem. Het Tegui GBM systeem heeft vijf aders nodig, terwijl bijvoorbeeld het digitale systeem van BTicino er maar twee nodig heeft. In de praktijk is het meestal zo, dat er op bepaald moment bij een oude installatie wat onderdelen stuk gaan en dat de herstelkosten dan snel oplopen. Tijd voor een nieuwe installatie.

Oude bedrading gebruiken
Als de installateur een nieuwe installatie aanbiedt, maakt hij een simpele rekensom: hij telt de kosten van het nieuwe materiaal voor het hele gebouw en de kosten van het arbeidsloon bij elkaar op. Om tijd te besparen is het heel interessant om de bestaande bedrading te hergebruiken. Normaal gesproken zitten de kabels in buizen en zijn ze net zo goed als twintig jaar geleden. Het moderne digitale systeem van BTicino heeft maar twee aders nodig. Meestal worden de oude video-aders van de bestaande Tegui bedrading gebruikt.

Van ieder gebouw is er een schema
Nelec heeft van 1991 tot 2011 voor ieder gebouw met Tegui videofoons een schema op maat gemaakt. Deze schema’s zijn allemaal bewaard. Als uw gebouw toe is aan een nieuwe installatie, kan Nelec u aan de hand van dat schema vertellen, wat de mogelijkheden zijn. Nelec heeft overal in Nelec een netwerk van kundige installatiebedrijven, die net werk leveren en ervaring hebben met deurvideo. Op www.nelec.com staat meer informatie over BTicino videofoons.