Navigatie

Tegui

Nelec is sinds 1999 importeur van Tegui in Nederland. Tegui is een Spaanse fabrikant van deurtelefoons en videofoons. De fabriek is gevestigd in Pamplona. Tegui maakt deel uit van de Legrand groep, een groot Frans elektrotechnisch conglomeraat. Sinds 2010 verkoopt Nelec ook deurtelefoons en videofoons van BTicino. Deze Italiaanse fabrikant maak deel uit van dezelfde groep maar is vele malen groter dan Tegui. BTicino produceert behalve videofoons ook schakelmateriaal en domotica. De producten worden over de hele wereld verkocht.

GBM systeem
Het GBM deurvideo systeem van Tegui heeft zich na vijftien jaar ruimschoots bewezen. De videofoons worden aangesloten op een bus van vijf aders. Het is een geadresseerd systeem wat wil zeggen dat de installateur in iedere toestel het adres instelt . Bij de overdracht van beeld en spraak wordt van analoge technieken gebruikt gemaakt. Er kunnen maximaal twee videofoons per woning gemonteerd worden. Er gelden beperkingen voor het maximum aantal woningen en maximum aantal belpanelen.

De toestellen
Tegui heeft één mooie deurtelefoon en één mooie videofoon, die leverbaar is met zwart/wit of kleurenbeeld. Het volume van de bel kan niet veranderd worden. De toestellen hebben een tweede belsignaal. De videofoon wordt op een bevestigingsplaat geklikt. Er is geen uitgang voor een extra bel.

De buitenposten
Tegui heeft buitenposten voor externe beldrukkers en buitenposten met keypad, waar de bezoeker het huisnummer intoetst. De keypad buitenpost is leverbaar in aluminium of RVS.